Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pel-mel odpoledne ve Skrchově

Pátek 1. srpna byl nejen nejteplejším dnem letošního léta, ale i setkáním členů Nového sdružení zdravotně postižených Letovice a sdružení ESO Skrchov na zábavném a sportovním odpoledni.
   Že kultura, sport a zábava jsou společným jmenovatelem pro upevnění zdraví se s námi přesvědčili naši přátelé a hosté z Černé Hory, kteří za námi přijeli v hojném počtu.
    Společně jsme navštívili muzeum v Horním Smržově. Zde jsme si díky ing. Poláčkovi - starostovi obce připomněli v krásně a vkusně upraveném a vybaveném muzeu život zemědělců na venkově v 19. a 20 století. Dále jsme navštívili cukrárnu ve Stvolové. Tam nás pohostil a vřele přivítal náš člen a majitel Bohuš Blažek.
   Ke zpestření odpoledního programu přispěla místní firma Teluria Skrchov. Ředitel společnosti ing. Mrázek nám umožnil prohlídku výrobního závodu a přispěl nám do naší tomboly.
    Hlavní program akce se odehrál na výletišti ve Skrchově. Zahájení obstaral ing. V. Jaroš, který byl i ředitelem sportovních her, kterých se zúčastnilo 32 hráčů v 8 družstvech z řad zdatnějších účastníků, kterých se zde sešlo víc než sto padesát. Boje v malé olympiádě o konečné vítězství střídaly veselé, ale i dramatické okamžiky. První čtyři družstva obdržela hodnotné ceny.
   Pozdravit nás přišli vzácní hosté. Starostka obce Věra Kolářová, místostarosta ing. Bubeník..
    Skvělou náladu zábavného odpoledne podpořili muzikanti z hudebního souboru FRAPET Svitávka.
   Velký pořadatelský díl včetně výborného občerstvení zajistili skvělí členové sdružení ESO, v čele s L. Blažkem, ing. Bohatcem a dalšími obětavými členy.
   Příjemné odpoledne se protáhlo do večerních hodin. Všichni se těšíme na další spolupráci a společnou akci s nadšenými příznivci z ESO Skrchov.
   Borek Rašovský, Nové sdružení zdravotně postižených, Letovice